Business Construct

Cum vor să trăiască românii: Apartamentul perfect are două băi şi două dormitoare şi se află într-un cartier rezidenţial

Cum vor să trăiască românii: Apartamentul perfect are...

Autor: Dan Straut

13.09.2018, 14:53 1659

Una din două persoane din Bucureşti preferă apartamentele cu 2 dormitoare şi două băi şi aproximativ 50% dintre respondenţi ar opta pentru o locuinţă într-un complex rezidenţial, pentru spaţiile verzi, siguranţa sporită şi facilităţile oferite, arată un sondaj publicat joi de AFI Europe România.

„Apartamentele cu două dormitoare se află în topul preferinţelor bucureştenilor, una din două persoane dorind să achiziţioneze o astfel de locuinţă în viitorul apropiat. Printre criteriile de selecţie a unui apartament se regăsesc spaţiile luminoase şi aerisite, dar şi prezenţa ferestrelor atât în bucătărie, cât şi în baie”, arată autorii studiului privind preferinţele bucureştenilor referitoare la opţiunile rezidenţiale şi de stil de viaţă viaţă, realizat de AFI Europe Romania în parteneriat cu Unlock Market Research.

În ceea ce priveşte regimul de înălţime, bucureştenii preferă clădirile cu maximum 6 sau 10 etaje, iar 4 din 5 persoane ar prefera să deţină un apartament situat între primul şi al şaselea etaj. Mai mult, 73% dintre cei intervievaţi au declarat că ar prefera un apartament cu sistem de încălzire propriu, iar 60% optează pentru apartamente cu sisteme de climatizare.

Conform studiului, consumatorii tind să colecteze informaţii dintr-o multitudine de surse atunci când iau în considerare cumpărarea unui apartament. Astfel, principalele surse consultate sunt cele oficiale, precum agenţiile imobiliare (62%) şi site-urile specializate (60%). În plan secundar se poziţionează recomandările prietenilor şi rudelor (57%).

Statisticile AFI Europe Romania cu privire la tendinţele de consum în mediul online ale persoanelor interesate de achiziţionarea unei locuinţe arată că bărbaţii şi femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani sunt în mod egal activi în căutarea unui apartament. De asemenea, 4 din 5 persoane care caută o locuinţă folosesc dispozitivele mobile şi sunt preponderent interesate de apartamentele cu unul şi două dormitoare, dar şi de amplasarea complexurilor rezidenţiale în oraş sau în vecinătatea acestuia.

AFI Europe Romania a demarat în luna iunie prima etapă a complexului AFI City, primul proiect rezidenţial de amploare al companiei în România, cu o investiţie de 16 milioane de euro. Prima fază a proiectului va livra 2 clădiri care vor cumula 190 de locuinţe, deservite de 228 de locuri de parcare supraterană. Această etapă a construcţiei AFI City va fi încheiată, conform estimărilor, în vara anului 2019. Odată finalizate toate etapele, proiectul rezidenţial va include o comunitate privată, înconjurată de zone verzi, facilităţi pentru activităţi sportive şi spaţii de joacă. În plus, AFI City se bucură de proximitatea faţă de staţia de metrou Laminorului, situată chiar în faţa proiectului rezidenţial.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce priveşte dezvoltarea, managementul şi investiţiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală şi de Est din 1997. Portofoliul AFI Europe include centre comerciale şi proprietăţi de retail, parcuri de business şi dezvoltări rezidenţiale de mare amploare şi dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Letonia. AFI Europe operează în România din 2005. Compania a dezvoltat şi gestionează AFI Cotroceni, cel mai mare mall din România şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est. În octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Ploieşti, primul şi singurul mall modern dezvoltat în centrul oraşului Ploieşti, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de euro. AFI Europe România a dezvoltat şi AFI Park, cel mai nou şi mai modern parc de business de clasa A din Bucureşti. În prezent, AFI Europe România dezvoltă în centrul oraşului Braşov proiectul AFI Braşov, care include un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi şi două clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe România are în dezvoltare AFI Tech Park, un parc de business de clasa A cu o suprafaţă închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi, aflat în apropierea hotelului J.W. Marriott şi a Parlamentului României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO