Cushman & Wakefield: Spaţii verzi, pârtii de schi, piscine acoperite, pereţi de escaladă - printre trucurile folosite de dezvoltatorii de malluri ca să-i agaţe pe cumpărători

2 feb 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Componenta de relaxare şi de enter­tain­ment în centrele comerciale atrage mai multe investiţii în zona Europei Centrale şi de Est decât în partea vestică a continentului, arată un raport realizat de compania ameri­cană de real-estate Cushman & Wakefield.
 
În România, dezvoltatorii se concentrează mai ales pe implementarea conceptului de spaţiu verde, care se extinde atât în centrele comerciale cu vechime, cât şi în mallurile recent inaugurate.
 
Pe segmentul de entertainment, dezvol­tatorii de malluri au venit cu idei tot mai îndrăz­neţe în ultimii ani. AFI Palace Cotro­ceni – mallul israelienilor de la AFI Europe – a introdus singurul roller coaster dintr-un centru comercial din Europa de Est în 2012, iar Mega Mall – investiţie a sud-africanilor de la NEPI de 75.500 de metri pătraţi –, a integrat o piscină semiolimpică. Tot NEPI a anunţat că intenţionează să deschidă prima pârtie de schi în interiorul unui mall din România – Shopping City Timişoara. Acestor investiţii li se adaugă cele făcute de Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, care a intrat cu tehnologia 4D în mai multe centre comerciale din ţară, printre care Mega Mall şi Shopping City Timişoara. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.02.2017

 
Cuvinte cheie:
Cushman
, mall
, dezvoltatori
, schi
, spatii
, acoperire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide