Daewoo-Mangalia se scufundă în pierderi, deşi vânzările s-au dublat: şantierul naval a raportat pierderi de 500 mil. lei anul trecut

8 iun 2016 Autor: Mirabela Tiron

Vezi galeria foto La mijlocul anului trecut, şantierul naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries, care are aproape 2.600 de angajaţi, era ameninţat cu „lichidarea“ de către Korea Development Bank (KDB), cel mai mare acţionar al firmei care controlează şantierul

Şantierul din Mangalia a raportat un minus de 2,2 mld. lei (530 mil. euro) în perioada 2009-2015, potrivit calculelor ZF.

Şantierul naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries, cel mai mare con­structor de nave din România, controlat de grupul sud-coreean Daewoo şi de statul român, a fi­na­lizat anul trecut, cu pierderi de 515 mil. lei, la afaceri de 2 mld. lei, po­trivit datelor de la Ministerul de Fi­nanţe. Construc­torul de nave a avut şi în 2014 pierderi record de 700 mil. lei, un nivel de aproape şapte ori mai mare faţă de 2013, la afaceri de 900 de milioane de lei, arată aceeaşi sursă.

Cifra de afaceri a şantierului naval s-a du­blat însă anul trecut, în timp ce numărul de sa­lariaţi a rămas relativ constant. Acţionarii nu scapă însă de pierderi, care au ajuns la 2,2 mld. lei în şapte ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.06.2016

 
Cuvinte cheie:
Daewoo-Mangalia
, pierderi
, santier
, mangalia
, raportare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide