Business Construct

Dascălu a investit 3,5 mil. euro în lucrări de reamenajare la Iulius Mall Timişoara

Dascălu a investit 3,5 mil. euro în lucrări de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.01.2016, 14:38 1572

Lucrările de reamenajare a complexului comercial Iulius Mall Timişoara s-au încheiat în urma unei investiţii de peste 3,5 milioane de euro, făcute de compania Iulius Management Center, care administrează mallul. Modificările constau în finisarea culoarelor şi optimizarea sistemului de iluminat, folosindu-se 4.000 de metri pătraţi de marmură şi granit şi lemn de stejar masiv.

“Sistemul de iluminat eco-friendly implementat, cu LED dimabil, permite reglarea intensităţii luminii şi optimizarea consumului. O bandă cu tehnologie LED de 4.000 de metri şi alte peste 2.500 de corpuri LED contribuie la creşterea gradului de iluminare interioară cu până la 50%, în funcţie de zonă. În plus, 14 candelabre, compuse din sfere de mari dimensiuni, au fost amplasate în zona Atriumului şi a Centrului Info”, se arată într-un comunicat de presă.

În paralel, au fost realizate lucrări şi la ansamblul urbanistic Openville, situat în vecinătatea mallului, construcţia fiind începută în toamna anului trecut. Investiţia se ridică la peste 220 de milioane de euro, iar după finalizare proiectul ar trebui să cuprindă 131.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, peste 450 de magazine, restaurante şi cafenele tematice, săli de conferinţe, cinematograf multiplex, o zonă de fresh market, un parc suspendat, patinoar şi carusel în aer liber pentru copii.

Prima fază de dezvoltare va fi încheiată în ultimul trimestru din 2017, iar Iulius Mall Timişoara va face parte din proiectul final, suprafaţa totală ajungând la 594.000 de metri pătraţi construiţi.

Grupul de companii Iulius deţine patru malluri sub brandul Iulius (la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel naţional peste 58.000 de metri pătraţi de birouri clasa A, iar alţi 15.000 de metri pătraţi se află în construcţie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO