Business Construct

Depozitul Dacia de la Oarja, la un pas de a fi preluat de Ioannis Papalekas

Depozitul Dacia de la Oarja, la un pas de a fi preluat de...

Autor: Bogdan Alecu

27.01.2017, 00:07 2452

Discuţiile dintre Ioannis Papalekas, CEO al Globalworth şi Simon Roth, omul de afaceri care a câştigat licitaţia pentru viitoarea clădire de birouri care va grupa toate diviziile grupului francez, sunt la un pas de a fi finalizate, iar Globalworth ar putea prelua depozitul de la Oarja în care se regăseşte Centrul de Piese de Schimb al Dacia, potrivit unor informaţii din piaţă.

Negocierile dintre cele două părţi durează de cel puţin jumătate de an, miza fiind obţinerea fondurilor necesare pentru a demara proiectul de birouri. În timp ce pe piaţă randamentul pentru depozitele logistice este de circa 9%, în cazul depozitului de la Oarja valoarea acestuia este mai scăzută, în condiţiile în care acesta este securizat de Dacia. Reprezentanţii Globalworth nu au oferit niciun comentariu până la închiderea ediţiei.

Grupul Renault este singurul chiriaş al depozitului de 65.000 mp deţinut de Simon Roth aproape de Piteşti, iar încercarea de vânzare a depozitului i-ar aduce investitorului israelian sumele necesare pentru a porni proiectul de birouri din vestul Capitalei, construit exclusiv pentru Renault.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO