Business Construct

Dezvoltatorii imobiliari caută la bănci 250 mil. euro ca să-şi continue proiectele

Dezvoltatorii imobiliari caută la bănci 250 mil. euro...

Autor: Cristi Moga

13.01.2015, 00:06 428
O serie de dezvoltatori imobiliari vor căuta în acest an să atragă finanţări bancare de aproximativ 250 de milioane de euro pentru a-şi continua pro­iec­tele de malluri sau birouri, cele mai importante fonduri fiind necesare pentru con­s­truirea mallului Park­Lake Plaza din Titan şi a turnului de birouri Bu­charest One din calea Floreasca, potrivit unei analize a ZF.
 
Sonae Sierra şi Caelum Development, dezvoltatorii mallului ParkLake Plaza, au nevoie de o finanţare bancară de circa 80-90 de milioane de euro pentru a duce la bun sfârşit proiectul din Titan, a cărui deschidere este programată în 2016, în timp ce Globalworth, dezvoltatorul Bucharest One, negociază de anul trecut obţinerea unui credit de 50-60 mil. euro pentru finalizarea turnului.
 
„Procesul de finanţare este în curs şi, bineînţeles, nu putem oferi detalii cu privire la acest subiect până la finalizarea procesului“, a declarat Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra în România.
 
Potrivit unor date mai vechi, portughezii negociau cu un grup de bănci europene atragerea unui împrumut pentru dezvoltarea acestui proiect al cărui cost total se ridică la 180 de milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO