Business Construct

Dragnea, despre renunţarea la cota zero de TVA la tranzacţiile imobiliare: Nu facem binele cu forţa

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea

Autor: Mediafax

28.04.2017, 00:00 467
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat ieri, referindu-se la posibilitatea de a se renunţa la introducerea cotei zero de TVA pentru tranzacţiile imobiliare, că el nu ar dori să se renunţe, dar, dacă cei cărora li se adresează această măsură nu o doresc, atunci nu se va face binele cu forţa. 
 
Solicitat să comenteze informaţiile potrivit cărora se va renunţa la proiectul privind reducerea TVA la 0% pentru locuinţe, Dragnea a spus: „Eu nu aş vrea să renunţăm, pentru că este o măsură care poate dinamiza acest domeniu, adică nu aş vrea să ne împiedicăm de acest detaliu financiar-birocratic pentru a renunţa la această măsură”.
 
„Săptămâna viitoare o să am o ultimă discuţie cu colegii mei din Comisii şi, dacă cei către care ne adresăm nu doresc, nu facem binele cu forţa. Am stabilit cu colegii mei din Comisiile de specialitate să ne vedem săptămâna viitoare să spună care au fost ultimele discuţii cu agenţii economici din domeniu, să vedem, pentru că cei pentru care ne adresăm cu această măsură se pare că au o temere justificată, în sensul că pot ajunge în situaţia să aibă probleme cu cash-flow-ul pentru că o să aibă de recuperat TVA”, a adăugat Dragnea. El a spus că, în acelaşi timp, a cerut Ministerului de Finanţe să găsească până săptămâna viitoare o modalitate privind posibilitatea de a rezolva această problemă astfel încât să nu ajungă agenţii economici din domeniu în situaţia în care să aştepte să-şi recupereze banii un an sau chiar doi. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO