Business Construct

Dragoş Pavăl, unul dintre acţionarii Dedeman, este numit administrator provizoriu la producătorul de cărămizi Cemacon

Dragoş Pavăl, unul dintre acţionarii Dedeman, este...

Autor: Roxana Rosu

01.11.2018, 11:18 2489

Dragoş Pavăl, unul dintre acţionarii Dedeman, şi Marian Adam au fost numiţi administratori provizorii la producătorul de cărămizi Cemacon, controlat de retailerul de bricolaj, după ce doi membri ai Consiliului de Administraţie şi-au dat demisia.

Dragoş Pavăl şi Marian Adam vor rămâne administratori până la prima adunare generală a acţionarilor.

Anca Maniţiu, preşedinte al CIT Restructuring, membru al CITR Group, şi Rudolf Paul Vizental, asociat în cadrul CITR Group şi preşedinte al platformei de investiţii ROCA, destinată companiilor româneşti aflate în dificultate financiară, au demisionat pe 31 octombrie din funcţia de administratori ai producătorului de cărămizi din CLuj Napoca. 

Cifra de afaceri a Cemacon a ajuns în S1/2018 la 54,85 milioane lei, plus 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce EBITDA a ajuns la 21,07 milioane lei, echivalentul unei marje de 39,5%. Profitul net a fost de 13,7 mil. lei, mai mare cu 160% faţă de S1/2017. Principalii acţionari ai companiei sunt PIF Industrial SRL & Dedeman, cu 59,4% din capital. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO