Business Construct

Eco-Rom Ambalaje a primit o amendă de circa 12 mil. euro de la AFM

Eco-Rom Ambalaje a primit o amendă de circa 12 mil. euro...

Autor: Carol Dan

15.10.2015, 00:05 2802
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Mediului, a sancţionat cu decizie de impunere societatea Eco-Rom Ambalaje, care reciclează deşeurile de ambalaje în locul producătorilor şi importatorilor care pun pe piaţă produse ambalate, cu circa 12 mil. euro, potrivit unor surse din piaţă. Motivul pentru care Eco-Rom a primit această decizie de impunere este că nu a atins ţintele de colectare a deşeurilor. Ca membru al UE, România trebuie ca până în 2020 să ajungă la un grad de reciclare a deşeurilor de 50%, faţă de 5% în prezent.
 
Eco-Rom Ambalaje este o organizaţie care îndeplineşte obligaţiile de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor de ambalaje pe piaţa locală pentru companii precum Coca-Cola, Heineken sau Pepsi. Eco-Rom Ambalaje este o societate pe acţiuni cu acţionari companii naţionale şi multinaţionale producătoare de bunuri ambalate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO