Business Construct

Finantare: Korona Brasov, doar 25% preinchiriat

Finantare: Korona Brasov, doar 25% preinchiriat
27.10.2009, 13:40 194

Compania poloneza Echo Investment, care detine un teren de 4,5hectare in Brasov pe care intentioneaza sa construiasca un malldenumit Korona, a semnat deja contracte cu retaileri ca Deichmann,Douglas, Cropp, Humanic sau Reserved, care vor ocupa circa 25% dinsuprafata centrului comercial.

Insa compania nu a obtinut in prezent finantarea de la banci,contractul urmand sa fie semnat dupa ce va inchiria cel putin 30%din suprafata mallului. Proiectul prevede constructia unui mall cuo suprafata inchiriabila de 54.000 de metri patrati, in urma unei investitii de circa 150mil. euro.

"In prezent avem noua contracte de inchiriere semnate, cuoperatorul cinematografului, o parfumerie, magazine de imbracamintesi incaltaminte si suntem pe punctul de a semna cu un operator dearticole sportive. Per total, acesti chiriasi ar ocupa circa 25%din suprafata centrului comercial. Pentru a primi finantare cred caavem nevoie de un grad de ocupare de 30-50% din suprafataproiectului, iar negocierile cu bancile vor incepe in primultrimestru al anului viitor", a declarat Mariusz Kowalczyc, leasingmanagerul companiei poloneze. Agentul de inchiriere a proiectuluieste firma de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

Reprezentantii Echo spun ca se afla in prezent in negocieri cuun operator de hipermarketuri si sunt optimisti in ceea ce privesteobtinerea finantarii deoarece au primit recent un imprumut de 100de mi-lioane de euro de la banca Eurohypo, pentru constructia unuimall in Polonia.

Brasovul este in continuare un oras interesant pentruconstructia de centre co-merciale, tinand cont ca in prezent nuexista niciun proiect major, dar pe langa Echo Investment sicompanii precum TriGranit, Riofisa sau proprietarii platformeiTractorul intentioneaza sa construiasca centre comerciale in oras."Cand am hotarat sa luam terenul stiam de planurile de laTractorul, de Polus (proiectul TriGranit - n.r.), dar am decis sail luam pentru pozitionare, in mijlocul celui mai mare cartier dinBrasov. Planul nostru este sa incepem constructia cel tarziu panala sfarsitul anului viitor", a spus Kowalczyc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO