Business Construct

Florentin Banu a vândut 60% din afacerea cu materiale plastice din Timişoara unui grup elveţian. „Practic, este foarte greu pentru o companie să supravieţuiască dacă nu ajunge la o anumită dimensiune“

Florentin Banu: „Practic, este foarte greu pentru o companie să supravieţuiască dacă nu ajunge la o anumită dimensiune“

Florentin Banu: „Practic, este foarte greu pentru o companie să supravieţuiască dacă nu ajunge la o anumită dimensiune“

Autor: Cristina Roşca

18.04.2017, 00:07 2753

Antreprenorul român Florentin Banu (50 de ani), cunoscut pentru că a fondat producătorul napolitanelor Joe şi supermar­keturile Artima (acum Carrefour Market), a atras un grup elveţian -  Noventa AG - în acţiona­riatul producătorului de mase plastice Interpart Pro­duction din Timiş.

Grupul Noventa mai are faci­lităţi de producţie în Thailanda şi Elveţia, potrivit datelor dispo­ni­bile. Grupul vrea să mute o parte din producţie de pe piaţa-mamă în România, potrivit datelor ZF.

Noventa a preluat un pachet majoritar în cadrul Interpart Production, ajungând să deţină acum 60% din business. Restul este în continuare controlat de Florentin Banu. De altfel, elveţienii au preluat titlurile de la Florentin Banu (15,5%), Banuinvest SRL, companie controlată tot de antreprenor (9,5%), şi de la Mărioara Mercescu (25%). Tranzacţia poate fi evaluată la câteva milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO