Antreprenori locali

Florentin Banu a vândut 60% din afacerea cu materiale plastice din Timişoara unui grup elveţian. „Practic, este foarte greu pentru o companie să supravieţuiască dacă nu ajunge la o anumită dimensiune“

18 apr 2017 Autor: Cristina Rosca

Florentin Banu: „Practic, este foarte greu pentru o companie să supravieţuiască dacă nu ajunge la o anumită dimensiune“

Antreprenorul român Florentin Banu (50 de ani), cunoscut pentru că a fondat producătorul napolitanelor Joe şi supermar­keturile Artima (acum Carrefour Market), a atras un grup elveţian -  Noventa AG - în acţiona­riatul producătorului de mase plastice Interpart Pro­duction din Timiş.

Grupul Noventa mai are faci­lităţi de producţie în Thailanda şi Elveţia, potrivit datelor dispo­ni­bile. Grupul vrea să mute o parte din producţie de pe piaţa-mamă în România, potrivit datelor ZF.

Noventa a preluat un pachet majoritar în cadrul Interpart Production, ajungând să deţină acum 60% din business. Restul este în continuare controlat de Florentin Banu. De altfel, elveţienii au preluat titlurile de la Florentin Banu (15,5%), Banuinvest SRL, companie controlată tot de antreprenor (9,5%), şi de la Mărioara Mercescu (25%). Tranzacţia poate fi evaluată la câteva milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.04.2017

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Florentin Banu
, timisoara
, vanzare
, materiale plastice
, Artima
, Interpart Production
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide