Business Construct

Fondatorii NEPI au o nouă companie de investiţii şi dezvoltări imobiliare, cu fonduri de 260 milioane de euro

Fondatorii NEPI au o nouă companie de investiţii şi...
29.03.2016, 11:34 1613

Martin Slabbert si Victor Semionov, fondatorii şi fosta echipă de management NEPI, pornesc o nouă companie privată de investiţii şi dezvoltare imobiliară numită PRIME KAPITAL. Aceasta a strâns la începutul lunii martie capital de peste 260 milioane  de euro şi urmăreşte oportunităţi pentru investiţii şi dezvoltări imobiliare în segmentele de retail, office, industrial şi rezidenţial în Europa centrală şi de est.

În ultimii nouă ani, am reuşit să construim o afacere de investiţii şi dezvoltare imobiliară de proporţii, axată în special pe segmentul de retail. Există însă oportunităţi vaste pe întregul spectru al dezvoltărilor şi investiţiilor imobiliare, astfel că am hotarat împreuna cu Victor să le dăm curs într-o nouă structură: o companie cu acţionariat privat gestionată de o echipă puternică de parteneri”, a declarat Martin Slabbert.

Pe lângă Slabbert şi Semionov, din echipa de management PRIME KAPITAL fac parte şi alţi parteneri executivi.

Combinaţia dată de mandatul nostru flexibil, deţinerea controlului de către echipa de management, structura privată a acţionariatului şi capitalul substanţial pe care PRIME KAPITAL îl are la dispoziţie, ne permite să luăm deciziile de investiţii bazându-ne în special pe perspectiva de a construi valoare pe termen lung. Absenţa unor obiective pe termen scurt, sub presiunea cărora se află multe companii listate pe bursă, ne deschide opţiuni care nu ne-au fost disponibile în structura anterioară ", a spus Victor Semionov.

La nivel operaţional managementul companiei este susţinut de o echipă de analişti cu o vastă experienţă, care au rolul de a asista cu identificarea, analizarea şi evaluarea oportunităţilor de investiţii, precum şi cu implementarea tranzacţiilor. Având în vedere proximitatea primelor tranzacţii şi proiecte, compania va recruta în perioada următoare alţi specialisti cu experienţă în design, project management, leasing precum şi alte funcţii conexe dezvoltării imobiliare. 

PRIME KAPITAL are deja o listă de oportunităţi de investiţii în analiză şi este foarte probabil să anunţe în viitorul apropiat un număr de tranzacţii.

Pe termen mediu, luând în calcul capitalul disponibil în prezent, PRIME KAPITAL ţinteşte investiţii la un cost de peste 500 milioane  de euro. Cu toate acestea, compania nu este supusă presiunii de a investi capitalul într-un termen prestabilit şi se va concentra pe investiţii în proiecte unde poate să contribuie la crearea de valoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO