Business Construct

Fostul mall Armonia din Brăila, închis de cinci ani, este la un pas să devină fabrică

Fostul centru comercial Armonia din Brăila are o suprafaţă construită de aproape 37.000 de metri pătraţi şi este situat pe un teren de 20 de hectare. La un preţ de 7-8 milioane de euro, la cât este evaluat în prezent, reconstrucţia acestui proiect ar costa probabil mai mult, fără a lua în calcul valoarea terenului

La un preţ de 7-8 mil. euro, circa 200 de euro/metrul pătrat, Armonia Brăila ar costa mai puţin decât construcţia unei hale noi de aceleaşi dimensiuni, fără a lua în calcul şi valoarea terenului de circa 20 de hectare pe care acest proiect este situat.

Autor: Cristi Moga

25.08.2014, 00:08 3227

Dacă tranzacţia s-ar realiza, acesta ar fi al doilea mall care s-ar transforma într-o capacitate de producţie.

Fostul centru comercial Armonia din Brăila, care după o investiţie de 45 de milioane de euro şi nouă luni de func­ţionare a fost închis în 2009 din cauza vânzărilor slabe, va fi cel mai probabil transformat în hală de producţie, în condiţiile în care un grup italian negociază achi­ziţia proiectului în acest scop.

Italienii realizează o serie de expertize tehnice pentru a vedea în ce măsură clădirea proiectului poate fi transformată în hală de producţie, afirmă surse locale, care susţin că tranzacţia are şanse mari să se realizeze.

În vara anului 2009, centrul comercial dezvoltat de grupul RED, condus de britanicul Andrew Stear, era primul proiect de acest gen eşuat în România, iar la finalul anului 2011 a fost pro­nunţat falimentul firmei Red Project Three, prin care a fost derulată investiţia, în condiţiile în care această societate avea un credit de circa 28 mil. euro contractat de la grupul austriac Volksbank.

După ce s-a pronunţat falimentul, la finalul anului 2011, proiectul a fost scos la vânzare la un preţ iniţial de 25 de milioane de euro, dar acesta a fost redus treptat până la un nivel de 10 milioane de euro, iar acum creditorii ar putea accepta o ofertă chiar şi sub acest nivel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO