George Stamate, director de vânzări infrastructură Arabesque: O constatare amară - rezidenţialul nu se poate dezvolta în zone cu deficit de forţă de muncă

20 iun 2016 Autor: Bogdan Alecu

George Stamate, director de vânzări divizia infrastructură din cadrul Arabesque: Anul acesta am deschis un nou punct la Buzău, urmează şi alte oraşe. Ne adresăm şi retailului, dar nu în aceeaşi măsură în care ne adresăm industriei.

Proiectele imobiliare, fie că este vorba de industrial, rezidenţial sau comercial, se vor dezvolta în continuare acolo unde şomajul este mic şi există infrastructură pentru a atrage investitori.

„Nu putem să dezvoltăm rezi­denţialul fără partea de infrastructură, fără acces la acele zone fără facilităţi. De asemenea, nu putem dez­volta rezidenţal în zone cu deficit de forţă de muncă“, a declarat George Sta­mate, director de vânzări divizia infrastruc­tură din cadrul Arabesque, speaker în cadrul eve­nimentului ZF „Birouri & rezidenţal“ 2016, organizat de Ziarul Financiar.

România este „ruptă“ între zona de vest, unde angajatorii caută oameni şi nu mai găsesc, rata şomajului fiind sub 1%, iar pro­ducătorii aduc angajaţi şi de la 80 de kilometri dis­tanţă, şi zonele de sud şi est, unde şomajul urcă spre 10%, salariile sunt mai mici şi im­plicit puterea de cumpărare, iar investitorii lipsesc, neavând infrastructură. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2016

 
Cuvinte cheie:
Arabesque
, infrastructura
, dezvoltare
, refuz
, deficit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide