Business Construct

Globalworth a obţinut 340 mil.euro din emisiunea de acţiuni, fonduri destinate proiectelor imobiliare din România şi Polonia

Globalworth a obţinut 340 mil.euro din emisiunea de...

Autor: Roxana Rosu

08.12.2017, 11:37 168

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth a finalizat  emisiunea de acţiuni ordinare în valoare de 330 milioane de euro, lansate pe 14 noiembrie, veniturile obţinute în urma plasamentului urmând să fie folosite de companie pentru proiecte de investiţii în  Polonia şi în România.

Un număr total de 38.857.143 acţiuni ordinare în cadrul companiei au fost plasate de Jefferies International Limited la un preţ de 8,75 euro/acţiune, aducând venituri totale brute de aproximativ 340 million de euro pentru Globalworth.

Prin intermediul acestui plasament, compania a atras o serie de investitori instituţionali, atât noi cât şi deja existenţi, acest lucru contribuind la extinderea lichidităţii acţiunilor înainte de mutarea pe piaţa principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul 2018.

“Suntem încântaţi de interesul puternic arătat de investitori în aceast plasament. Anul 2017 a fost unul estenţial în dezvoltarea companiei, iar acesta este încă un pas foarte important, facilitând creşterea noastră ulterioară şi atingerea obiectivului de a deveni principalul investitor în piaţa de office real estate din regiune. Acum avem posibilitatea de a ne extinde portofoliul în Polonia şi România, prin intermediul oportunităţilor de investiţii identificate, şi de a duce astfel mai departe misiunea de a deveni partenerul de care au nevoie chiriaşii de înaltă calitate din întreaga regiune ", a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Est, axată cu precădere pe piaţa din România, unde a devenit principalul investitor pe piaţa de clădiri de birouri, şi Polonia. 

Globalworth Real Estate Investments Limited, liderul pieţei de clădiri de birouri din România, a anunţat recent intenţia de a achiziţiona trei proiecte de birouri în România contra sumei de 250 mil. euro, alături de alte două în Polonia, de 160 mil. euro.

Cel mai mare acţionar al Globalworth este fondul de investiţii sud-african Growthpoint Propertis, care deţine 26,8%, urmat de Ioannis Papalekas cu 26,1%, York Capital cu 18,8% şi alţi acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO