Business Construct

Harta centurii Capitalei şi stadiul lucrărilor de modernizare pe tronsoane

Harta centurii Capitalei şi stadiul lucrărilor de...

Autor: Andreea Neferu

26.10.2014, 17:05 6006

Centura Bucureştiului, cu o lungime totală de 72 de km, are deocamdată doar un tronson de circa 20 de kilometri reabilitat şi lărgit la patru benzi, între Chitila, în dreptul DN 7, şi Voluntari, în dreptul DN 2, dat în exploatare în 2011. 

Potrivit CNADNR, alţi aproape 20 de kilometri situaţi în nord ar urma să fie modernizaţi până la finalul anului viitor. Partea de sud a centurii, cu o lungime de peste 30 de kilometri, va mai aştepta însă peste trei ani până să fie extinsă la patru benzi.

Cele două tronsoane din centura nord pe care se lucrează în prezent, un sector de 11,2 kilometri între DN 2 (Voluntari) şi A2 Bucureşti-Constanţa, respectiv o secţiune de 8,6 kilometri între A1 Bucureşti-Piteşti şi DN 7 (Chitila), au „bătut pasul pe loc“ în ultimele trei luni.

 În cazul primului tronson, stadiul fizic de execuţie se ridică în prezent la circa 7%, identic cu cel de la finalul lunii iulie. Tronsonul este reabilitat de firma românească Tehnologica Radion pentru circa 53 de milioane de euro, însă compania se află în insolvenţă din septembrie, după ce omul de afaceri care o controlează, Theodor Berna, a fost arestat preventiv într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Pe celălalt tronson lucrările au avansat de la un stadiu de 20% în iulie la 24% în prezent, proiectul de 30 de milioane de euro fiind pe mâna firmei româneşti Delta ACM ’93 şi a azerilor de la Azvirt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO