ANTREPRENORI LOCALI

Horaţiu Ţepeş vrea să ducă Bilka la 100 mil. euro până în 2020. „Încheiem etapa de expansiune pentru rezidenţial, după care mergem pe industrial.“

22 feb 2016 Autor: Bogdan Alecu

Horaţiu Ţepeş, acţionar al Bilka Steel:

Anul acesta dorim să creştem exporturile, motiv pentru care vrem să participăm la mai multe târguri. Per total vrem să ajungem ca 10% din cifra de afaceri să reprezinte exporturile.

Bilka Steel a înregistrat anul trecut o creştere de 42% a cifrei de afaceri, la 191,6 milioane de lei sau 43 mil. euro, depăşind inclusiv ultima estimare care viza un nivel de 180 mil. lei.

Horaţiu Ţepeş, antreprenorul care deţine producătorul braşovean de ţiglă metalică Bilka, spune că motorul vânzărilor de acoperişuri a fost reprezentat anul trecut de construcţiile noi pentru prima dată în ultimii ani, în condiţiile în care până în 2014 vânzările erau susţinute de lucrările de renovare, care generau peste 50% din vânzări.

Anul trecut însă s-a simţit un reviriment în zona lucrărilor rezidenţiale, iar de anul viitor omul de afaceri se aşteaptă ca evoluţia pozitivă să fie susţinută de sectorul industrial, unde vor fi dezvoltate noi hale de producţie şi depozitare. „Ţinta era fixată la o creştere de 20-25% deoarece preferăm să bugetăm o creştere precaută la începutul fiecărui an. De obicei primul trimestru oferă trendul anului respectiv şi anul trecut nu erau premise pentru o creştere mai mare, însă lunile aprilie şi mai au adus un avans mai mare“, a spus Horaţiu Ţepeş.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.02.2016

 
Cuvinte cheie:
Bilka
, expansiune
, etapa
, crestere
, trecut
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide