Business Construct

Immofinanz suspendă negocierile pentru fuziunea cu CA Immo şi evaluează alte opţiuni strategice

Immofinanz suspendă negocierile pentru fuziunea cu CA...

Autor: Roxana Rosu

28.02.2018, 16:42 294

Compania austriacă Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România, a suspendat discuţiile de fuziune cu CA Immo AG pentru moment şi va evalua alte opţiuni strategice, inclusiv posibilitatea de a vinde pachetul de acţiuni deţinut la CA Immo.

Immofinanz a finalizat cu success procesul de reorganizare internă, odată cu vânzarea portofoliului din Rusia, la finele lui 2017, iar îmbunătăţirea rezultatelor în următoarele trimestre ar urma să influenţeze viitoarele negocieri cu CA Immo, în beneficial acţionarilor.

În urma acestei decizii, fuziunea celor două grupuri nu va avea loc în anul financiar 2018.

Immofinanz se va concentra pe dezvoltarea operaţiunilor şi pe beneficiile aduse de investiţia în CA Immo în următoarele luni pentru a crea valoare adăugată pentru acţionari.

În parallel, va evalua noi oportunităţi strategie, inclusive vânzarea profitabilă a pachetului de acţiuni la CA Immo (26%).

Printre proprietăţile dezvoltate în România de Immofinanz, se numără Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Park, Băneasa Airport Tower (office) şi patru centre comerciale Vivo! în Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Baia Mare. CA Immo are în România un portofoliu cu o valoare de aproape 300 mil. euro şi deţine în Bucureşti proiectele Europe House, Bucharest Business Park, Riverplace, Opera Center I şi Opera Center II.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO