ANALIZĂ

Industria construcţiilor a pierdut mai mult de 100.000 de angajaţi în ultimii şapte ani. Investiţiile publice au fost reduse drastic

19 ian 2015 Autor: Andreea Neferu

Sectorul construcţiilor, care a cunoscut de la începutul crizei un declin de circa 45%, a pierdut circa 109.000 de angajaţi din 2008 până anul trecut, adică aproape un sfert din personal, astfel că în prezent mai numără doar 349.000 de oameni, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Declinul numărului de salariaţi din acest domeniu nu se va opri însă aici, în aceste luni fiind aşteptate noi concedieri ca urmare a scăderii cu care s-au confruntat anul trecut construcţiile.

„Certamente vom avea reduceri de personal în această iarnă şi vom vedea cum va evolua numărul mediu (de angajaţi – n.red.) corelat cu dinamica plăţii creanţelor şi cu dinamica relansării investiţionale“, spune Laurenţiu Plosceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor din Con­strucţii (ARACO).

 

O piatră de moară

România avea la nivelul lunii septembrie a anului trecut circa 4,4 milioane de angajaţi, în contextul în care la finalul lui 2008 în economie existau 4,7 milioane de salariaţi, potrivit datelor de la Ministerul Muncii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.01.2015

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
angajati
, pierdere
, constructii
, industrie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide