Business Construct

Investitii: Polonezii au triplat productia VikingProfil

22.03.2010, 16:21 93

Producatorul de tigle metalice VikingProfil, preluat in 2008 degrupul polonez Pruszynski de la oamenii de afaceri Marius Ghenea siRadu Mircescu, sia triplat anul trecut capacitatea de productie, inurma unor investitii de circa 4 mil. euro, fapt ce a permiscresterea e afacerilor cu 51%, pana la 6 mil. euro.

"Am majorat anul trecut de trei ori productia, dupa ce amschimbat cele doua linii de productie cu alte sase linii noi. Amfinalizat investitia in iunie 2009 si am reusit sa crestem cu 51%fata de anul precedent", a declarat Grzegorz Siudyla, directorulgeneral al VikingProfil.

Blachy Pruszynski, cel mai mare producator de tigle metalice dinPolonia, a intrat pe piata locala in 2008 prin preluarea companieiVikingProfil in urma unei tranzactii de 1,7 mil. euro de la MariusGhenea, unul din fondatorii afacerii Flamingo, si Radu Mircescu,fondatorul afacerii VikingProfil in 2006, care detineau 51%,respectiv 49% din afacere.

"Initial ideea era sa intram in mod direct pe piata romaneasca,printro investitie greenfield, in localitatea Afumati, unde detinemun teren de 30.000 de metri patrati. Tatonam piata locala inca din2006 si unele din produsele noastre erau deja prezente pe piatalocala prin distribuitori. Ulterior a venit propunerea actionarilorVikigProfil pentru preluare si am amanat investitia de la Afumati",sustine Siudyla.

Dupa preluare, polonezii au achizitionat in iunie 2008 un terende 20.000 de metri patrati in localitatea Filipestii de Padure(Prahova), cu un spatiu industrial de 2.000 de metri patrati, undese afla in prezent sase lunii de productie patru de tiglametalica si doua de tabla cutata.

"Am decis sa preluam terenul de la Filipestii de Padure pentruca angajatii nostri erau din Ploiesti si nu puteam sa facem fabricala Afumati, unde aveam deja teren", explica reprezentantiicompaniei.

Investitiile Pruszynski, care includ si achizitionareaVikingProfil, se ridica in prezent la 6 mil. euro, cea mai mareparte fiind alocata catre extinderea productiei.

Blachy Pruszynski, companie detinuta de omul de afaceri polonezKrzystof Pruszynski, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceride 175 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO