Business Construct

Investitorii imobiliari preferă să cumpere garsoniere pe care le închiriază în sisteme tip Airbnb sau Booking

Investitorii imobiliari preferă să cumpere garsoniere...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2017, 14:42 980

Persoanele care vor să cumpere locuinţe pentru uz personal preferă apartamentele cu unul sau două dormitoare, în timp ce investitorii se orientează mai ales spre garsoniere, sunt concluziile ultimului salon imobiliar al anului, desfăşurat la Bucureşti.

Astfel, utilizatorii finali ai locuinţei sunt dispuşi să plătească în plus pentru suprafeţe mai mari şi caută unităţi cu unul sau două dormitoare, în zone bine deservite de mijloace de transport în comun.

Investitorii caută locuinţe cu suprafeţe optime, localizate central, ce pot fi uşor închiriate în sisteme tip Airbnb sau Booking.

În plus, cererea pentru locuinţele din segmentul ”mediu” se menţine ridicată, dar cumpărătorii amână decizia achiziţiei, pe fondul creşterii ROBOR.

La Salonul Imobiliar Bucureşti au fost prezentate peste 70 de ansambluri rezidenţiale nou-construite, precum şi apartamente din piaţa veche, construite înainte de anul 2000. Următoarele ediţii ale Salonului Imobiliar Bucureşti vor fi organizate pe 2-4 martie şi 7-9 septembrie 2018.

Salonul face parte din portofoliul K Group, un consorţiu de companii active în domeniul organizării de evenimente, cu o cifră de afaceri anuala cumulată pe grup de 2,5 milioane euro. În urmă cu 18 ani, consorţiul a pus bazele Bon Mariage, prima agenţie full service de organizare de nunţi. În 2007 a început să organizeze târgul de nunţi, Mariage Fest, iar din 2012 organizează anual Salonul Auto Moto. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO