Business Construct

Izotec si-a dublat productia de tamplarie PVC

20.12.2007, 15:17 70

Izotec Group Piatra Neamt, companie specializata in fabricarea de tamplarie termoizolanta din PVC, a demarat luna trecuta lucrarile de constructie la cea de-a doua unitate de productie, investitie ce se ridica la aproximativ 1,7 mil. euro.
Compania a mai inaugurat si in luna februarie o hala de productie cu o suprafata de circa 3.000 mp, in urma unei investitii de 2,5 mil. euro. Dupa finalizarea unitatii in luna februarie a anului viitor, capacitatea de productie a fabricii se va dubla, ajungand la aproximativ 700 de piese pe zi.
"Investitiile masive in constructia de locuinte si de spatii administrative, cumulate cu cresterea nivelului de trai, vor duce la cresterea cererii pentru tamplarie termoizolanta in anii urmatori", a declarat Octavian Brumusescu, director de marketing al Izotec.
Izotec are circa 150 de colaboratori in 16 judete si 5 magazine proprii, prin intermediul carora acopera partea de est si centru a tarii. In urma investitiilor facute anul acesta, compania a devenit unul dintre cei mai importanti parteneri ai Gealan Romania. Dupa finalizarea celei de-a doua unitati de productie in luna februarie, compania are in plan dezvoltarea retelei de distributie. Potrivit reprezentantilor Izotec, companie are o cota de piata de 40% in judetul Neamt si aproximativ 25% in judetele invecinate. Datele furnizate de companie arata ca in 2007 piata locala de tamplarie termoizolanta a depasit valoarea de 800 mil. euro cu un ritm de crestere de aproximativ 20-30% fata de anul trecut.
In primele noua luni din 2007, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 5,5 mil. euro si estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 7 mil. euro, valoare dubla comparativ cu anul precedent. Pentru 2008, compania are in plan realizarea unei cifre de afaceri de 12 mil. euro. "Pentru anul 2008, estimam o crestere de circa 70%, datorata dublarii capacitatii de productie si extinderii retelei de distribuitori", a adaugat Brumusescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO