Jucătorii din imobiliare: Avem nevoie de stabilitate economică. Birourile cresc puternic, dar la primul semnal pot pleca

9 nov 2017 Autor: Bogdan Alecu

Stocul modern de spaţii de birouri din Bucureşti a atins pragul de 2,76 mil. mp, cu 1,27 mil. mp proiecte clasă A şi 1,49 mil. mp (clasă B). în ceea ce priveşte dispunerea proiectelor la nivelul Capitalei, 28% dintre acestea sunt concentrate în zona de nord, 25% în zona Pipera, 16% în zona centrală, 16% în CBD, în timp ce 11% se află în zona de vest şi câte 2%, în sud şi est.

„Brexit, Trump, toate aceste elemente ajută România ca atractivitate. Dar, pe de altă parte, dacă în primăvară puteam spune că măsurile anunţate atunci nu pot strica piaţa, acum nu mai putem spune acelaşi lucru.“

Brexitul, adică ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, administraţia Trump din Statele Unite, faptul că sunt companii şi instituţii cu sediul la Londra care se gândesc sau chiar se mută la Paris sau Frankfurt pot reprezenta o oportunitate pentru România, pe măsură ce valul mutărilor va continua spre est.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.11.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, it
, bucuresti
, frankfurt
, ing
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide