Business Construct

Locuinţele noi şi renovările au dus afacerile germanilor de la Xella la 77 mil. lei în 2017, plus 20%

Marius Dragne, CEO al Xella România:

O pondere importantă a volumelor de produse a mers către segmentul de renovări, fie că vorbim de proiecte de renovare pe segmentul rezidenţial sau de proiecte majore de renovare sau chiar reconversie a unor clădiri din România.

Marius Dragne, CEO al Xella România: O pondere importantă a volumelor de produse a mers către segmentul de renovări, fie că vorbim de proiecte de renovare pe segmentul rezidenţial sau de proiecte majore de renovare sau chiar reconversie a unor clădiri din România.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.07.2018, 00:05 318

Producătorul german de blo­curi de zidărie Xella şi-a majorat afa­cerile cu 20% în 2017 faţă de anul an­terior, ajungând la un rezultat de 77 de milioane de lei (circa 17 milioane de euro). Datele de la Ministerul de Finanţe arată că pierderile companiei s-au dublat în 2017 şi au trecut de cinci milioane de lei, iar numărul de angajaţi a ajuns la 132, cu 14 mai mult faţă de 2016.

„Afacerile Xella au evoluat în ton cu obiec­ti­vele noastre iniţia­le şi peste nivelul de creştere înregistrat de piaţa de zidărie, unde am obser­vat un avans de până la 10% în termeni de vo­lum. Segmentul rezi­den­ţial a fost cel mai dina­mic, generând o mare parte a con­sumului de so­luţii din portofoliul Xella. Costul de startup al pro­iec­telor stra­tegice iniţiate în 2017 a impactat rezul­tatul finan­ciar“, spune Marius Dragne, CEO al Xella România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO