Business Construct

Lucrările la centura Sucevei vor fi reluate săptămâna viitoare

Lucrările la centura Sucevei vor fi reluate săptămâna...

Autor: Tibi Bujdei

13.03.2014, 18:11 545

Nechifor a afirmat, într-o conferinţă de presă, că lucrările la DN 29 Suceava-Botoşani urmează să fie reluate din 15 martie, fiind deja emis ordinul în acest sens.

Modernizarea DN 29 a început în luna octombrie a anului trecut, valoarea totală a investiţiei ajungând la 157,6 milioane de lei şi fiind asigurată din bugetul de stat prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Nechifor a mai declarat că la şoseaua de centură a municipiului Suceava ordinul de începere a lucrărilor va fi emis săptămâna viitoare, precizând că această investiţie va fi finalizată pe tronsoane, primul tronson care va fi dat în folosinţă fiind cel ce face legătura între DN 2, din localitatea Pătrăuţi, şi DN 17, în localitatea Şcheia.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 12 iulie 2012.

În ceea ce priveşte modernizarea tronsonului Iacobeni-Borşa, parte din DN 18, care trebuia dat în folosinţă în 2013, dar din care s-au executat doar cinci la sută din lucrări, Nechifor a spus că firma constructoare rămâne aceeaşi, respectiv Shapir Structures din Israel.

El a arătat că, în următoarele două luni, în funcţie de cum avansează lucrările, se va stabili dacă se va continua contractul cu această firmă.

Nechifor şi-a exprimat încrederea că firma dispune fonduri proprii pentru a continua lucrările, arătând că în cadrul acestui proiect lucrările se decontează, nu se achită în avans de beneficiar.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava declara, la sfârşitul anului trecut, că va propune conducerii CNANDR rezilierea contractului cu firma Shapir Structures din Israel, care execută lucrările de modernizare a DN 18, în judeţul Suceava, arătând că aceasta a realizat doar cinci la sută din lucrări.

Nechifor a declarat, ulterior, că o decizie în ceea ce priveşte continuarea lucrărilor cu firma israeliană poate fi luată în calcul după această iarnă.

Lucrările de modernizare la tronsonul Iacobeni-Moisei, de 89 de kilometri, au început în septembrie 2011, iar acestea aveau ca termen de finalizare 31 august 2013. Contractul cu Shapir Structures este în valoare de 81 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin BEI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO