Business Construct

Managerii companiilor estimează stagnarea activităţii în industrie, comerţ,servicii până în ianuarie

Managerii companiilor estimează stagnarea activităţii...

Autor: Emil Popescu

28.11.2014, 10:05 110

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o stagnare a volumului producţiei (sold conjunctural 0%). În ceea ce priveşte estimarea producţiei, pentru activitatea de fabricare a altor mijloace de transport se va înregistra tendinţă de creştere (sold conjunctural +19%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Numărul de salariaţi va rămâne la un nivel similar, soldul conjunctural fiind de 0% pe total industrie prelucrătoare.

"Potrivit estimărilor din luna noiembrie 2014, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -35%). Managerii estimează, de asemenea, scădere a numărului de salariaţi (sold conjunctural -24%) şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural -31%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează relativă stabilitate a acestora (sold conjunctural -3%)", se arată într-un comunicat al INS.

Şi în sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural +0%). Angajatorii prognozează creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +8%). Managerii estimează de asemenea o relativă stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO