Business Construct

Marius Scuta, JLL: Tot mai multe companii străine deschid birouri noi în Bucureşti. Până la finalul anului nu vor mai exista spaţii libere în zona Barbu Văcărescu

Marius Scuta, National Director, Head of Office Department & Tenant Representation: Pe Timişoara, Cluj, Iaşi, avem clienţi în lucru, avem cerere inclusiv pentru Suceava, Craiova. În Craiova se vor construi birouri alături de retail, lângă Electroputere.

Marius Scuta, National Director, Head of Office Department & Tenant Representation: Pe Timişoara, Cluj, Iaşi, avem clienţi în lucru, avem cerere inclusiv pentru Suceava, Craiova. În Craiova se vor construi birouri alături de retail, lângă Electroputere.

Autor: Bogdan Alecu

20.04.2017, 00:05 443

Bucureştiul reuşeşte să atragă tot mai multe companii noi, în special pe IT şi servicii, motiv pentru care cea mai mare zonă de birouri din Capitală, Barbu Văcărescu, se va ocupa integral până la finalul anului, este de părere Marius Scuta, National Director, Head of Office Department & Tenant Representation.

Printre cele mai recente intrări pe piaţa locală se numără grupul francez Total, care va înfiinţa un centru de servicii în birourile Landmark sau General Motors, care a închiriat 4.000 mp de birouri în clădirea Skanska C pentru un call-center destinat serviciului OnStar de pe automobilele Opel.

„Până la finalul anului vom mai vedea companii care îşi deschid birouri în România, cu suprafeţe mai mici la început, de 1.000 – 2.000 mp, în trepte. Numai noi avem în lucru două sau trei astfel de proiecte. Nou- veniţii sunt atraşi de oferta bună de pe plan local, de la costuri competitive cu forţa de muncă la calitatea angajaţilor şi pregătirea acestora, la aspecte de natură economică şi socială. Spre exemplu, General Motors dorea să contracteze o suprafaţă mai mică la început, dar după ce a analizat costurile şi proiectul a mărit suprafaţa“, a spus Marius Scuta.

Şeful departamentului de birouri al JLL spune că noile companii care intră pe piaţă, în special cele din IT, sunt interesate de noile proiecte de birouri din zona Orhideea, pe măsură ce concurenţa pentru resursa umană este tot mai dură, iar angajaţii sunt tot mai interesaţi ca pe lângă un salariu competitiv şi locul de muncă să fie cât mai aproape de casă. Spre exemplu, în zona Orhideea se regăsesc atât căminele studenţeşti, cât şi Politehnica, staţia de metrou Grozăveşti şi cea de la Basarab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO