Business Construct

Ministrul Transporturilor apelează la tehnologie: Vom monitoriza cu camere video sau drone şantierele autostrăzilor

Ministrul Transporturilor apelează la tehnologie: Vom...

Autor: Dragos Suciu

24.04.2017, 18:44 160

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, luni, în urma unei inspecţii pe şantierele Autostrăzii Sebeş-Turda, că în următoarea perioadă va efectua vizite neanunţate, unde sunt lucrări de infrastructură.

„Eu spun de acum constructorului: o să se trezească cu mine pe şantier. Astăzi am anunţat vizita şi au ştiut, dar cu siguranţă în perioada imediat următoare se vor trezi cu mine direct pe şantier. Ştim că vine ministrul, toată lumea e pe şantier şi lucrează, aşa se întâmplă de obicei”, a spus Răzvan Cuc.

Totodată, el a spus că anumite şantiere vor fi monitorizate video, mai ales unde antreprenorii au „o slabă mobilizare”.

„Urmează în perioada următoare să lansăm o procedură de achiziţie pentru monitorizarea video a acestor obiective, fie prin drone, fie la faţa locului, montate să vedem în timp real cum se mişcă, să putem informa şi populaţia şi pe toată lumea să ştim exact la ce să ne aşteptăm. Vom lua toate măsurile ca lucrurile să se deblocheze în condiţiile în care antreprenorii au o slabă mobilizare şi nu ţin cont de ceea ce li se spune şi li se trasează din cadrul companiei, cu siguranţă vom rezilia contractele cum am făcut şi la Bacău fără să stau pe gânduri. Nu avem de ce să mai tolerăm. Statul român este un bun platnic”, a mai spus Răzvan Cuc.

Întrebat când vor fi şantierele monitorizate video, ministrul a spus urmează procedura de achiziţie.

„După cum ştiţi la noi legislaţia presupune să avem o procedură de achiziţie. Va demara procedura de achiziţie CNAIR-ul. Rămâne să vedem ce se justifică din punct de vedere financiar mai bine, fie sistemul de drone, fie camere video. Oricum eu vreau să fiu informat zilnic de progresul pe şantierele care le avem. Aici, mă rog, rămâne să vedem cum va decide domnul director să scoată la licitaţie procedura respectivă”, a spus ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ştefan Ioniţă, au efectuat, luni, o vizită de lucru pe şantierele autostrăzile Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO