Business Construct

Moldova aduce jumătate din afacerile producătorului de pavele Symmetrica

Moldova aduce jumătate din afacerile producătorului de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.07.2016, 17:24 838

Producătorul de pavele şi borduri vibropresate Symmetrica îşi susţine mai mult de jumătate din business prin vânzările din Moldova. Pe locul al doilea se află Transilvania şi centrul ţării – cu o pondere de 25%, iar zona de sud şi Muntenia se află pe locul al treilea, cu 20% din vânzări.

“Cele două fabrici pe care le deţinem în Moldova produc circa jumătate din cantităţile livrate pe piaţa locală de pavele şi borduri, iar în celelalte zone livrările se fac aproximativ în cantităţi egale. De altfel, această împărţire a vânzărilor am prevăzut-o încă din momentul în care am decis amplasarea de fabrici în zone pe care le considerăm strategice”, spune Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

Capacitatea de producţie a fabricilor pe compania le are în România este de peste 13.500 de metri de produse pe zi, atât pavele, cât şi borduri şi rigole.

Bucureştiul şi nordul Moldovei atrag cele mai mult livrări pentru proiecte private, iar Transilvania şi centrul ţării sunt lideri în ceea ce priveşte vânzările îndreptate către proiectele publice.

Proiectele publice reprezintă 60% din businessul total realizat de Symmetrica, în special ca urmare a gradului ridicat de absorbţie a fondurilor europene, după cum spune reprezentantul Symmetrica.

Compania Symmetrica a fost înfiinţată în 1994 şi deţine cinci fabrici, în Suceava, Iaşi, Giurgiu, Braşov şi în localitatea Cociu din Bistriţa-Nă­săud (unde anul trecut a investit 1,5 milioane de euro pentru a construi o nouă linie de producţie).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO