Nikos Chaniotis, Piraeus Bank România: „Clădirile din centru atrag mai repede angajaţii din IT&C“

18 iul 2017 Autor: Bogdan Alecu

Nikos Chaniotis, director general adjunct al Piraeus Bank România, spune că banca s-a implicat direct în proiectul de birouri Landmark din zona Romană deoarece tot mai multe companii sunt dispuse să cheltuiască 3-4 euro/mp pe lună pentru birouri, pentru a avea sediul într-o zonă accesibilă, iar cererea de pe piaţa de birouri a determinat banca să intre direct în proiect.

„La început Piraeus era implicată în proiect doar ca creditor, dar după ce a venit criza, am reevaluat potenţialul proiectului şi am vrut să participăm ca acţionari. Acum Piraeus deţine 75% din compania care deţine Landmark“, a spus subliniat Nikos Chaniotis.

Proiectul de birouri The Landmark construit în zona Romană din Capitală a ajuns la un grad de ocupare de 60%.

„Din costurile totale ale unei companii, cel mai mare este cel cu resursa umană, în timp ce chiria unei clădiri de birouri re­prezintă între 10 şi 15%. O clădire din zona centrală costă în me­die cu 3-4 euro/mp în plus faţă de una dintr-o zonă mai în­depărtată, însă aceşti 3 euro în plus permit companiei să recruteze mai uşor“, spune Horaţiu Florescu, preşedinte şi CEO al companiei de consultanţă imobiliară Knight Frank care se ocupă de închirierea spaţiilor din Landmark.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.07.2017

 
Cuvinte cheie:
cladiri
, angajati
, birouri
, it&c
, Nikos Chaniotis
, Landmark
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide