Business Construct

O firmă cu un angajat controlată de un fost consilier PDL din Zalău va construi parcările de pe autostrada Bucureşti-Ploieşti

O firmă cu un angajat controlată de un fost consilier...

Autor: Bogdan Alecu

18.01.2016, 17:45 5607

La trei ani şi jumătate de la deschiderea circulaţiei pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, tronsonul dintre centura Capitalei şi cea de vest a Ploieştiului, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a semnat contractul având ca obiect „Proiectare şi execuţie parcări de scurtă durată şi spaţii de servicii pe autostrada Bucureşti-Ploieşti”.

Contractul a fost atribuit, în urma finalizarii procedurii de achiziţie prin licitaţie deschisă, asocierii Good Prod SRL – Axia SRL – Trasproiect 2001, reprezentată în calitate de lider al asocierii de Good Prod SRL. Aceasta din urmă este controlată, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, de omul de afaceri Andrei Dorin Hodiş, care în 2009 a fost numit consilier local al municipiului Zalău din partea Partidului Democrat Liberal. Din acea funcţie el a demisionat în 2010. Compania Good Prod a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 20.000 de euro şi pierderi de 6.500 de euro şi are un singur angajat. Din asociere, firma Transproiect are, potrivit siteului companiei, experienţă de 11 ani în domeniul proiectării şi este în măsură să execute servicii de proiectare în domeniul infrastructurii de transport, în timp ce pe Ministerul Finanţelor, firma Axia SRL apare ca sucursala de la Bucureşti a companiei Reggio Emilia.

Valoarea contractului este de 35 mil. lei fără TVA (aprox. 7,78 mil. euro) pentru construcţia a şase parcări de scurtă durată, câte trei de-o parte şi alta a autostrăzii, la km 28, km 42 şi km 50, spaţii de servicii S1 la km 57, pe ambele sensuri dar şi spaţii de servicii de tip S3 la km 17 pe partea dreaptă şi km 20 pe partea stângă. Durata contractului este de şase luni din care două luni perioada de proiectare, patru luni durata de execuţie şi 48 de luni garanţie a lucrărilor. Licitaţia a fost lansată în vara anului trecut. După construcţia spaţiilor următorul pas îl reprezintă lansarea de licitaţii pentru construcţia de benzinării în spaţiile de servicii, în contextul în care momentan, pe drumul de la Bucureşti la Braşov ultima benzinărie este un LukOil aproape de centrul comercial Băneasa, iar următoarea esteun Petrom după 80 km, la ieşirea de pe centura Ploieştiului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO