Business Construct

O firmă privată a finanţat montarea de separatoare de sens pe DN 1, în judeţul Prahova

O firmă privată a finanţat montarea de separatoare de...

Autor: Daciana Ilie

27.03.2015, 19:07 598

Firma privată, care activează în domeniul echipamentelor şi serviciilor pentru industria de petrol şi gaze, a alocat 160.000 de euro pentru montarea de separatoare de sens pe DN 1, în localitatea Băneşti, judeţul Prahova.

Lucrarea, care a constat în montarea de separatoare tip New Jersey pe o distanţă de 1,5 kilometri, a fost recepţionată vineri, în prezenţa reprezentanţilor firmei respective şi a autorităţilor locale.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) are în derulare un proiect de montare a separatoarelor de sens pe principalele drumuri naţionale, însă licitaţia pentru câştigarea contractului în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro a fost reluată, după ce a fost contestată de singura firmă participantă, care a fost descalificată întrucât nu îndeplinea criteriile de eligibilitate.

Prezent la recepţia lucrării realizate în localitatea Băneşti, directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei, a spus că licitaţia pentru montarea de separatoare de sens pe 200 de kilometri de drumuri aflate în administrarea CNADNR va fi reluată luna viitoare.

”Avem o procedură nouă, pe 15 aprilie avem deschiderea noilor oferte şi vom încerca să accelerăm procedura, să sperăm că nu o să avem contestaţii. (…) Este durerea noastră cea mai mare, de fiecare dată semnalăm în faţa autorităţilor competente acest lucru: faptul că noi trebuie să respectăm regulile achiziţiilor publice întârzie foarte mult în achiziţionarea acestor elemente care chiar salvează vieţi”, a spus directorul adjunct al CNADNR.

În luna mai a anului trecut, pe DN 1, în apropiere de Băneşti, cinci persoane din Câmpina au murit după ce un şofer care a postat pe o reţea de socializare un mesaj prin care anunţa că intenţionează să se sinucidă a intrat pe contrasens, maşina condusă de el izbindu-se violent de autovehiculul în care se aflau cele cinci victime care se întorceau de la pescuit.

În urma accidentului, localnicii din Câmpina au organizat un protest, acuzând CNADNR de indiferenţă şi susţinând că dacă în zonă ar fi existat separatoare de sens accidentul ar fi putut fi evitat.

Conform statisticilor Poliţiei Prahova, de la începutul anului pe DN 1 au avut loc 12 accidente în care trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite grav.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO