Business Construct

O nouă tranzacţie în nordul Capitalei: Impact Developer&Contractor cumpără un teren în zona Promenada pentru un ansamblu de locuinţe

O nouă tranzacţie în nordul Capitalei: Impact...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2017, 09:33 3181

Impact Developer & Contractor (IMP), compania ce a dezvoltat proiectul Greenfield din apropierea Grădinii Zoologice Bucureşti, vrea să cumpere un teren în zona Promenada, de la firma Nusco Imobiliara, pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidenţial, având în vedere cererea în creştere din zona de nord a Capitalei.

În acest sens, Impact a semnat ieri o scrisoare de intenţie pentru achiziţia unui teren cu suprafaţa de 55.000 mp de la NUSCO Imobiliara SRL.

”Este vorba de un lot de teren situat în Bucureşti - sectorul 2, în zona Promenada, care reprezinta un puternic pol comercial, de birouri si rezidential al capitalei. Aici Impact intenţionează dezvoltarea unui nou ansamblu rezidenţial de calitate, care să răspundă cererii în creştere a zonei”, se arată în anunţul publicat astăzi la BVB.

Dezvoltatorul imobiliar a răscumpărat în cinci şedinţe de tranzacţionare, respectiv în intervalul 9-13 octombrie, un pachet de 58.200 de acţiuni, la o valoare totală a tranzacţiilor de 68.425 lei, echivalentul a 1,1756 lei per acţiune. Capitalizarea bursieră a Impact Developer & Contractor (IMP) este de 326,49 milioane lei (71 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au realizat tranzacţii în valoare de 16,65 milioane lei.

Impact Developer & Contractor (IMP) a înregistrat în primul semestru un profit net de 12,2 milioane lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Veniturile operaţionale au fost mai mari cu 14%, respectiv 70,7 milioane lei, iar veniturile din vânzarea de stocuri de proprietăţi rezidenţiale au fost de 67,46 milioane lei, în creştere cu 30% faţă de S1/2016.

Compania este deţinută în proporţie de 49,48% de către Gheorghe Iaciu, în vreme ce Adrian Andrici are un pachet de acţiuni reprezentând 15,24% din capitalul social. 

Nusco Imobiliara, înfiinţată în 1997 de Mario Felice Nusco, a cumpărat în anul 2000 platforma industrială Pipera şi a dezvoltat în următorii ani o serie de proiecte imobiliare, de birouri şi rezidenţiale, inclusiv clădirea Nusco Tower. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO