Business Construct

​Omer Susli, proprietar Praktiker: „Avem o mare problemă, lipsa de mână de muncă. În curând o să aducem chinezi sau coreeni pentru că nu găsim mână de lucru

​Omer Susli, proprietar Praktiker: „Avem o mare...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.06.2016, 01:10 3492

Legea dării în plată a frânat creşterea business-urilor active pe piaţa de bricolaj din România, cum este cazul retailerului Praktiker, spune Omer Susli, proprietar Praktiker, speaker la evenimentul ZF Birouri & Rezidenţial 2016, organizat de Ziarul Financiar.

„Piaţa de bricolaj a început foarte bine anul acesta. După 2009, anul 2016 se contura ca cel mai bun an, potrivit rezultatelor din primele luni, până a venit legea dării în plată. Ca să salvăm 2.000-3.000 de cetăţeni români, sacrificăm 20 de milioane de români. Legea dării în plată a tăiat vânzările exact ca un cuţit”, a spus Omer Susli.

El a reiterat problema lipsei forţei de muncă din ţară, văzând ca pe o provocare faptul că dezoltatorii imobiliari construiesc clădiri de birouri, dar în care lucrează tot mai puţini angajaţi.

„Avem o mare problemă, lipsa de mână de muncă. În curând o să aducem chinezi sau coreeni pentru că nu găsim mână de lucru şi asta e o problemă foarte mare. Putem să construim birouri, dar dacă nu găsim cine să lucreze în ele, avem o problemă. Numai în Roma avem 80.000 de români şi este numai un oraş din multe altele din lume. Trebuie să facem ceva, să vorbim cu dezvoltatorii de birouri, ca să vedem ce facem ca proiectele lor să nu rămână goale în următorii 10-15 ani”, a adăugat Susli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO