Business Construct

„Până la finalul anului vrem să închiriem integral Sky Tower. Mai sunt trei etaje de birouri neocupate“

Ruxandra Grinzeanu, managing director al Raiffeisen Property România:

Nu există active pe lume care la un moment dat să nu găsească un investitor. Au fost investitori interesaţi să cumpere turnul, însă căutau oportunităţi de moment (oferind un preţ redus - n. red.) şi nu există niciun motiv pentru care clădirea să fie vândută în asemenea condiţii. Nu există presiune să vindem. Intrăm în discuţii cu potenţiali investitori dacă este cazul. Oricând uşa este deschisă, însă cererea trebuie să se întâlnească cu oferta.

Ruxandra Grinzeanu, managing director al Raiffeisen Property România: Nu există active pe lume care la un moment dat să nu găsească un investitor. Au fost investitori interesaţi să cumpere turnul, însă căutau oportunităţi de moment (oferind un preţ redus - n. red.) şi nu există niciun motiv pentru care clădirea să fie vândută în asemenea condiţii. Nu există presiune să vindem. Intrăm în discuţii cu potenţiali investitori dacă este cazul. Oricând uşa este deschisă, însă cererea trebuie să se întâlnească cu oferta.

Autor: Andreea Neferu

08.07.2015, 13:00 1687

Ruxandra Grinzeanu, managing director al Raiffeisen Property România, compania în portofoliul căreia se află turnul Sky Tower de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu din Capitală, cea mai înaltă clădire din ţară, estimează că imobilul cu o suprafaţă închiriabilă de 41.000 de metri pătraţi va ajunge până la finalul anului să fie integral închiriat, în condiţiile în care în prezent 85% din zona de birouri este ocupată.

„Suntem mulţumiţi de modul în care a evoluat închirierea, având în vedere că am început activitatea după finalizarea cons­trucţiei turnului (de obicei, dezvoltatorii încep procesul de preînchiriere din faza de cons­trucţie a clădirilor de birouri - n.red.)“, spune Grinzeanu. Proiectul de birouri, care a presupus o investiţie de circa 150 de milioane de euro, a fost deschis în primăvara anului 2013.

Unul dintre cei mai recenţi chiriaşi ai clădirii situate în nordul Bucureştiului este grupul american Oracle, care a preluat 9 etaje din Sky Tower, adică 10.400 de metri pătraţi pe un termen de cinci ani. Pe lângă Raiffeisen Property şi Raiffeisen Bank, printre ceilalţi chi­riaşi ai clădirii se numără PeliFilip, 1&1 Internet, Gecad Group, Amadeus, Tinmar sau Nis Petrol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO