Business Construct

Papalekas caută la bănci şi la acţionari 312 milioane de euro pentru a finaliza tranzacţiile şi dezvoltările începute

Papalekas caută la bănci şi la acţionari 312 milioane...

Autor: Cristi Moga

17.02.2015, 08:05 1300
Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată şi condusă de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a ajuns la un portofoliu imobiliar de aproape 600 de milioane de euro, valoarea pachetului urmând să depăşească un miliard de euro după finalizarea tranzacţiilor şi dezvoltărilor în curs, potrivit unui raport de activitate prezentat de grup.
 
Pentru a atinge pragul de un miliard de euro, Papalekas are însă nevoie de 123,6 milioane de euro pentru a finaliza achiziţia clădirilor Nusco Tower, Green Court A şi UniCredit HQ, tranzacţii semnate la finalul anului trecut, şi de alte 188,2 milioane de euro pentru dezvoltarea parcului industrial TAP din Timişoara şi a proiectelor de birouri Bucharest One, Globalworth Campus şi Gara Herăstrău din Bucureşti.
 
Per total, fondul are nevoie de 312 milioane de euro pentru aceste investiţii începute. Globalworth are în curs alte achiziţii, printre ţintele companiei numărându-se clădirile IPA şi Eliade Tower de pe calea Floreasca, potrivit informaţiilor ZF.
 
În prezent, Globalworth are de rambursat credite cu o valoare de 206 milioane de euro şi un grad de îndatorare (loan to value) de 34,4%, intenţia grupului fiind de a menţine acest indicator sub nivelul de 60%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO