Business Construct

Piaţa mobilei revine pe creştere, însă doar marii producători profită. Micile fabrici: E dificil, dar rezistăm

Micii producători se uită către retail pentru a contrabalansa exporturile

Micii producători se uită către retail pentru a contrabalansa exporturile

Autor: Ioana David

11.09.2014, 00:08 744

Micii producători de mobilă prezenţi la târgul de profil care are loc în aceste zile la Romexpo spun că anul 2014 s-a dovedit a fi dificil până acum, dar, cu toate scăderile de vânzări, sunt semne pozitive pentru următoarele luni.

„Anul a început destul de greu din păcate. Consumatorii sunt reticenţi în a face achi­ziţii şi schimbări pentru că lucrurile nu merg cum ar trebui“, spune Mariana Agache, care îm­preu­nă cu soţul Mihai deţin producătorul Agache din Lugoj, cu o cifră de afaceri de 1,8 mil. euro anul trecut.

Compania a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani, Mariana Agache fiind inginer chimist, iar soţul inginer mecanic. De cinci ani participă la târgul de mobilă, anul acesta având un stand de 80 mp.

Proprietara fabricii din Lugoj îşi aminteşte că cea mai bună perioadă a fost cea de început, până în 2009, când ajunsese la 150 de oameni. În prezent, în cadrul companiei specializate pe produse tapiţate lucrează aproximativ 100 de persoane.

„Acum idealul este să ne menţinem pe piaţă, să mărim productivitatea. Ne gândim şi să ieşim pe alte pieţe, dar nu mult. La export mergem mai mult pe HoReCa (produse destinate industriei ospitalităţii – n.red.)“, mai spune Mariana Agache. Exporturile au o pondere de 10% în cifra de afaceri a companiei. Agache deţine un magazin în Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO