Business Construct

Podul “strategic” de la Brăila a fost scos “de la naftalină” de compania de drumuri

Podul “strategic” de la Brăila a fost scos “de la...

Autor: Andreea Neferu

18.06.2014, 13:06 1792

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a scos la licitaţie reactualizarea studiului de fezabilitate pentru podul suspendat de la Brăila, un proiect de anvergură pentru judeţele Brăila, Galaţi şi Tulcea, a cărui construcţie a fost aprobată de aproape 20 de ani.

Reactualizarea studiului de fezabilitate este estimată de CNADNR să coste între 10,6 şi 12,6 milioane de lei (2,4-2,8 milioane de euro) şi va fi finanţată din bani europeni şi de la bugetul de stat.

Podul de la Brăila, o construcţie considerată strategică, a mai avut un studiu de fezabilitate în urmă cu trei ani, acesta expirând însă între timp.

Podul principal va avea 1.520 de metri şi 2 viaducte la Brăila şi Tulcea de 600 m şi respectiv 420 m, potrivit unor informaţii anterioare transmise de Ministerul Transporturilor.

Până la finalizarea podului cei care vor să ajungă de pe malul drept pe malul stâng al Du¬nării în zona Brăila sunt nevoiţi fie să folo¬seas¬că bacul, fie să ocolească peste 100 km pen¬tru a traversa pe podul de la Giurgeni-Vadu Oii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO