Business Construct

Preşedintele Holcim este dispus să le dea ruşilor de la Eurocement un loc în consiliul de administraţie pentru a salva fuziunea cu Lafarge

Preşedintele Holcim este dispus să le dea ruşilor de...

Autor: Andreea Neferu

01.04.2015, 19:05 237

Preşedintele producătorului de ciment Holcim, Wolfgang Reitzle, este dispus să ofere ruşilor de la Eurocement, al doilea cel mai mare acţionar al grupului elveţian, un loc în consiliul de administraţie al viitorului gigant LafargeHolcim, format prin fuziunea cu producătorul francez Lafarge, scrie Bloomberg.

Oferta lui Reitzle vine în contextul în care Filaret Galchev, omul de afaceri rus care controlează Eurocement, şi-ar fi exprimat nemulţumirea privind condiţiile prin care fuziunea va avea loc, care prevăd ca acţionarii Lafarge să primească 0,9 acţiuni Holcim în schimbul unei acţiuni Lafarge. De asemenea, Galchev s-a arătat nemulţumit de faptul că nu a fost încă desemnată o persoană care se conducă noua entitate, care va avea vânzări anuale de 30 de miliarde de euro.

“Vă puteţi imagina că discutăm cu toţi acţionarii şi inclusiv cu el (Galchev – n.red.). Ar fi un beneficiu ca el să facă parte din board pentru că ar aduce expertiză în sectorul cimentului”, a spus Reitzle.

Fuziunea dintre cei doi giganţi a trecut în ultimele săptămâni printr-un impas după ce Holcim a cerut revi­zuirea condiţiilor de realizare a tranzacţiei, printre care şi renegocierea poziţiei de CEO.

În cele din urmă, Holcim şi Lafarge au ajuns la un acord de salvare a fuziunii, care ar trebui să se realizeze în vara acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO