Business Construct

Primăria Capitalei îşi face propria-i companie de construcţii de locuinţe

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei

22.09.2016, 00:00 398

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat ieri un proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale în scopul construirii de locuinţe.

„V-am auzit pe toţi în campania electorală cum aţi spus că îi sprijiniţi pe tineri, că sprijiniţi cazurile sociale, că nevoia de locuinţe în Capitală este una foarte mare, că preţurile de pe piaţa liberă sunt extrem de ridicate pentru ca o familie cu venituri mici să poată să contracteze şi să îşi ia o locuinţă din surse proprii. Vă asigur că activitatea acestei societăţi comerciale va fi sută la sută transparentă.

Ea nu se substituie vreunui control“, a declarat primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

Ea a dat şi un exemplu: „Un apartament cu o suprafaţă de 60 de metri pătraţi se vinde acum pe piaţa imobiliară cu peste 60.000 de euro, iar un apartament cu aceeaşi suprafaţă construit de municipalitate va costa la jumătate”. Apartamentele vor fi închiriate sau vândute în condiţii avantajoase, spune Firea. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO