Business Construct

Primăria Sectorului 4 vrea să construiască un parc de 20.000 mp în zona Metalurgiei

Primăria Sectorului 4 vrea să construiască un parc de...

Autor: Bogdan Alecu

06.09.2019, 07:30 7164

Primăria Sectorului 4 din Capitală vrea să construiască un parc cu locuri de joacă în zona Metalurgiei din Capitală, potrivit unor date din piaţa imobiliară. Parcul ar urma să fie construit pe un teren de 20.000 mp din proximitatea Metro Berceni şi va include mai multe locuri de joacă pentru copii.

În zona Metalurgiei, pe străzile Drumul Binelui şi Drumul Jilavei s-au construit în ultimii ani mii de noi locuinţe. Mai multe proiecte sunt reunite sub umbrela Metalurgiei Park Residence, un concept care reuneşte în total 14 dezvoltatori, care dezvoltă împreună un total de circa 10.000 de apartamente. În plus, viitorul parc din zona Metalurgiei va fi şi în proximitatea celor care locuiesc în Popeşti-Leordeni, oraş „lipit“ de Bucureşti, însă cu o infrastructură mult subdimensionată şi unde nu există planuri concrete pentru un parc, iar fiecare dezvoltator mizează pe utilizarea fiecărui metru pătrat pentru construcţia de noi blocuri.

Numărul de persoane care şi-au stabilit domiciliul în oraşul Popeşti-Leordeni de lângă Bucureşti a depăşit în ultimii patru ani 4.000 anual, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă a început şi dezvoltarea masivă de ansambluri rezidenţiale în zonă.

Primăria Sectorului 4 a amenajat în ultimii doi ani străzile Luică şi Turnu Măgurele la două benzi pe sens plus benzi speciale pentru virajul la stânga şi a amenajat spaţiile verzi din proximitatea marilor bulevarde. De asemenea, primăria de sector a asfaltat şi str. Iuliu Haţeganu care dă spre noul pasaj de peste Dâmboviţa dar care însă nu e funcţional din cauza liniilor de înaltă tensiune, însă se poate traversa la nivel cu Splaiul. În prezent primăria lucrează şi la modernizarea Şos. Giurgiului, care va dispune atât de piste pentru biciclete, cât şi de spaţiu verde pe linia de tramvai, un model regăsit şi pe calea de rulare a tramvaielor din sectorul 3.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO