Business Construct

Producătorul de materiale de construcţii Rockwool: „Piaţa de vată minerală bazaltică va creşte cu 10% în fiecare an“

Rockwool investeşte 50 mil. euro într-o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea 150 de locuri de muncă.

Rockwool investeşte 50 mil. euro într-o fabrică de vată minerală bazaltică ce va crea 150 de locuri de muncă.

Autor: Bogdan Alecu

19.12.2017, 00:05 960

Creşterea pieţei de materiale pentru izolaţii termice, alături de avansul puternic înregistrat de construcţiile de clădiri noi şi moderne precum proiectele de birouri, comerciale sau rezidenţiale aduce în prim-plan un avans puternic înregistrat şi de vata bazaltică utilizată în termoizolaţii, pe o piaţă dominată de polistiren.

„Ne aşteptăm ca piaţa vatei minerale bazaltice să crească în următorii 3-4 ani cu aproximativ 10% pe an. Această evoluţie este influenţată, pe de o parte, de o conştientizare mai mare a avantajelor vatei bazaltice şi, pe de cealaltă parte, de conformarea României la directivele şi obiectivele europene care impun standarde mai înalte în ceea ce priveşte eficienţa energetică, siguranţa la incendii în clădiri şi sustenabilitatea“,  a spus Florin Popescu, business unit director la Rockwool Balkans. Compania investeşte 50 mil. euro într-o fabrică de vată minerală bazaltică în judeţul Prahova, unde va crea 150 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO