Business Construct

Producătorul de pavele Symmetrica a deschis o nouă fabrică de 2 mil. euro lângă Bistriţa

Producătorul de pavele Symmetrica a deschis o nouă...

Autor: Andreea Neferu

25.07.2012, 12:43 2327

Producătorul sucevean de pavele, borduri şi rigole Symmetrica, deţinut de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, a inaugurat o nouă fabrică în localitatea Şintereag, la 25 de kilometri distanţă de Bistriţa, în urma unei investiţii de 2 milioane de euro.

“Construcţia noii fabrici Symmetrica face parte din planul strategic de consolidare a poziţiei companiei pe piaţa de pavele şi borduri vibropresate. Prin inaugurarea unităţii din apropiere de Bistriţa am ajuns să acoperim aproape toate zonele cu potenţial mare de dezvoltare din România”, a declarat Sebastian Bobu, director executiv al Symmetrica.

Aceasta este cea de-a doua fabrică pe care compania o inaugurează anul acesta, după ce la finalul lunii martie a mai finalizat o unitate de producţie în judeţul Braşov, în urma unei investiţii de 2,1 milioane de euro. Symmetrica are în prezent cinci fabrici pe piaţa locală, în care a investit circa 18,5 milioane de euro.

Noua unitate de producţie de la Şintereag are o capacitate de producţie de 2.000 de metri pătraţi de pavele şi borduri pe zi, compania ajungând astfel, în total, la o capacitate de producţie zilnică de 11.500 de metri pătraţi de produse.

“Investiţia de 2 milioane de euro în această fabrică a provenit, în proporţie de 30%, din fonduri proprii, restul fiind asigurat de credite bancare”, a mai spus Bobu.

Fabrica inaugurată recent va avea 16 angajaţi, angrenaţi în activitatea de producţie, contabilitate, livrare şi mentenanţă.

Compania a avut afaceri de 13,5 milioane de euro anul trecut şi mizează anul acesta pe un business de 16,2 milioane de euro. Pe piaţa locală, Symmetrica concurează cu jucători precum Elis Pavaje din Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO