Business Construct

Promisiuni extrem de ambiţioase de la Transporturi. Felix Stroe: În 2018 vom finaliza 156,7 kilometri de autostradă

Promisiuni extrem de ambiţioase de la Transporturi....

Autor: Dan Straut, Mediafax

14.12.2017, 18:34 1355

„Vor fi minim 156,7 kilometri daţi în folosinţă. Ca exemple, avem Ogra - Târgu Mureş, apoi trei sectoare din Târgu Mureş - Câmpia Turzii, Sebeş-Turda, vom finaliza şi Bucureşti-Ploieşti, Lugoj-Deva şi o parte din tronsonul de la Gilău”, a spus Felix Stroe, la audierea în Comisiile reunite de buget-finanţe pentru adoptarea bugetului Ministerului Transporturilor (MT) pe 2018.

Pentru programul de autostrăzi şi variante ocolitoare în regim de autostradă, MT are un buget principal de 1,6 miliarde de lei (cu 300 de milioane de lei mai mult decât în 2017), la care poate adăuga credite de angajament de 15,6 miliarde de lei. Adăugând şi fondurile pentru şosele şi drumuri naţionale, „bugetul total al MT destinat sectorului rutier este de 2,7 miliarde de lei, cu 24% mai mult decât bugetul din 2017”, a mai spus Felix Stroe.

Întrebat despre stadiul Autostrăzii Sibiu-Piteşti, ministrul Transporturilor a menţionat că tronsoanele 2, 3 şi 4 sunt „în pregătire” pentru a fi scoase la licitaţie, iar tronsoanele 1 şi 5 (capetele) sunt deja în licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”.

În timpul mandatului anterior lui Felix Stroe, ministrul Răzvan Cuc afirmase că până la 1 noiembrie întregul traseu Sibiu-Piteşti va fi în SEAP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO