Business Construct

Radar pentru investiţiile statului: prefabricatele mari, folosite la infrastructura rutieră, sub 30% din piaţă

Citiţi analize şi vedeţi topurile celor mai mari jucători din construcţii în Anuarul ZF Construcţii şi imobiliare 2017, disponibil şi în variantă e-paper.

Citiţi analize şi vedeţi topurile celor mai mari jucători din construcţii în Anuarul ZF Construcţii şi imobiliare 2017, disponibil şi în variantă e-paper.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.08.2017, 00:05 254

Piaţa locală a prefabricatelor din beton a crescut cu doar 4% anul trecut comparativ cu 2015, ajungând la un volum de 1,49 de milioane de metri cubi şi la o valoare de 255 de milioane de euro.

Din volumul total, prefabricatele mici - incluzând pavele, borduri, drenaje şi ţigle - reprezintă 58%, iar ponderea lor în valoare este de 38%. Prefabricatele mari - care cuprind structuri, infrastructură rutieră, canalizări şi stâlpi electrici - reprezintă 27% în volume şi 48% în valoare. Restul până la 100% îl reprezintă traversele şi alte elemente prefabricate, precum garaje, scări, mobilier urban, panouri, arată datele Prefbeton, organizaţia patronală a producătorilor de prefa­bri­cate din beton.

„În primele luni ale lui 2017 s-a păstrat ritmul construcţiilor în domeniul privat, dar în domeniul public nu s-a făcut aproape nimic. De aceea, considerăm că anul 2017 se va încheia cu o scădere uşoară a pieţei prefa­bricatelor sau, în scenariu optimist, atingerea aceluiaşi nivel ca în anul 2016“, spune Gabriel Colo­băţiu, preşe­dintele Prefbeton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO