Business Construct

Renovarea TNB: constructorii mai negociază lucrări de 10,5 milioane de euro cu Ministerul Culturii

Acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti va fi refăcut integral

Acoperişul Teatrului Naţional din Bucureşti va fi refăcut integral

Autor: Andrei Cîrchelan

22.09.2014, 00:07 651

Lucrările de renovare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti (TNB), programate la finalizare în noiembrie anul acesta, vor costa în total 59 milioane de euro după ce constructorii care au primit contractul iniţial au descoperit probleme care vor mai costa autorităţile 10,5 mil. euro, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Un consorţiu alcătuit din firmele Aedificia Carpaţi şi Romtest Electronic a câştigat contractul iniţial de consolidare a TNB într-o licitaţie deschisă în care decisiv a fost preţul cel mai scăzut. La momentul respectiv, consorţiul a licitat, în competiţie cu alţi nouă ofertanţi, un preţ de 203,9 milioane de lei (48 mil. euro) cu 5% sub suma pe care erau dispuse autorităţile să o plătească, respectiv 215 milioane de lei (50,8 mil. euro).

Ulterior, pe parcursul derulării lucrărilor la TNB, constructorii au mai identificat vicii ale structurii de rezistenţă, care necesită lucrări suplimentare, ceea ce majorează costul total al lucrărilor cu aproximativ 22%.  Date din SEAP arată că Ministerul Culturii a negociat cu constructorii, la finalul lunii iulie, un nou contract în valoare de 10,5 mil. euro pentru  „lucrări suplimentare de stabilitate şi siguranţă“ la teatru.

„Lucrările cuprinse în (contractul de 10,5 mil. euro) se referă la consolidare cauzată de vicii ale structurii de rezistenţă, descoperite pe parcursul execuţiei, care au atras după ele necesitatea executării de lucrări suplimentare la categoriile arhitectură şi instalaţii, necuprinse în contractul iniţial“, a precizat pentru ZF Bogdan Ştefan Trîm­bacu, director al unităţii de management al proiectului din cadrul Ministerului Culturii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO