Business Construct

Revine apetitul românilor pentru poliţe obligatorii de asigurare a locuinţelor

Revine apetitul românilor pentru poliţe obligatorii de...

Autor: Liviu Popescu

05.03.2015, 00:00 462
PAID, companie care deţine monopolul pe segmentul asigurărilor obligatorii de locuinţe, avea la finalul lunii trecute un portofoliu de 1,52 milioane de poliţe de asigurare, în creştere cu 55% faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut. Comparativ cu nivelul înregistrat la finalul anului trecut, numărul contractelor în vigoare este mai mare cu 33.000.  Portofoliul de poliţe în vigoare al PAID a fluctuat în a doua lună din acest an. Asigurătorul a vândut 5.100 de poliţe pe 2 februarie, prima zi lucrătoare din lună, şi a încheiat ultima zi lucrătoare din februarie cu un maxim de 15.600 de poliţe vândute. Spre comparaţie, în februarie anul trecut maximul de poliţe vândute într-o zi a fost de aproximativ 7.400. Pe parcursul anului trecut s-a înregistrat o tendinţă de creştere a numărului de poliţe, în contextul unor modificări legislative, însă din luna septembrie numărul contractelor în vigoare intrase pe o pantă descendentă. În primă săptămână din septembrie, asigurătorul a înregistrat nivelul maxim al anului trecut de poliţe în vigoare, respectiv 1,57 milioane de contracte.

Poliţele obligatorii au un cost cuprins între 10 sau 20 de euro în funcţie de tipul locuinţei şi acoperă daunele produse de cutremure, inundaţii sau alunecări de teren în limita a 10.000 şi respectiv 20.000 de euro. PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009 şi este deţinută de un număr de 12 companii de asigurări, care au participaţii cuprinse între 5,5% şi 15% din capitalul societăţii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO