Business Construct

Rezidenţialul, unul dintre motoarele construcţiilor, a pierdut din elan şi a scăzut cu un sfert în iunie

Rezidenţialul, unul dintre motoarele construcţiilor, a...

Autor: Andreea Neferu

13.08.2015, 00:05 280

Volumul de lucrări rezidenţiale, unul dintre principalele motoare ale pieţei construcţiilor în prima parte a acestui an, a scăzut în luna iunie cu 24,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 26,2% faţă de luna mai 2015, acesta fiind un semnal că rezidenţialul şi-a pierdut din avânt, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

În ansamblu, lucrările de construcţii au crescut cu 13,5% în iunie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 3,5% faţă de mai 2015, susţinute în principal de construirea de clădiri nerezidenţiale, arată datele ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

La nivelul întregului prim semestru, volumul de lucrări de construcţii a crescut cu 10,9% faţă de primele şase luni ale anului anterior, cele mai importante avansuri fiind înregistrate de nerezidenţial (un plus de 16,3%) şi rezidenţial (creştere de 12%). Pe de altă parte, construcţiile inginereşti, sau de infrastructură, au consemnat o modestă creştere, de doar 0,8% în primele şase luni ale acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO