ANTREPRENORI LOCALI

Românul care ia foste platforme industriale şi nu le transformă în malluri. Horaţiu Ţepeş a cumpărat platforma Hidromecanica 2 din Braşov. „Pe suprafaţa existentă ne-ar fi fost imposibilă creşterea pe sectorul rezidenţial“

20 sep 2017 Autor: Roxana Rosu

Antreprenorul braşovean, care a pus, în urmă cu un deceniu, bazele Bilka Steel, una dintre cele mai mari companii locale de pe piaţa materialelor de construcţii, dă startul unui program de investiţii de 20 mil. euro pentru extinderea producţiei.

„În urma investiţiilor realizate în anii tre­cuţi pentru creşterea diviziei de rezidenţial am ajuns anul acesta la un grad de utilizare de 100% a spaţiului disponibil. Asta pentru o cifră de afaceri esti­ma­tă pen­tru sfârşitul anu­lui la 400 milioa­ne de lei. Aşadar, pe supra­fa­ţa existentă ne-ar fi fost imposibilă creş­te­rea pe sectorul rezidenţial, dezvoltarea pe in­dustrial nici n-ar fi putut fi luată în con­si­de­rare. Platforma achiziţionată ne va per­mite să menţinem şi în anii următori ritmul de creş­tere al afacerilor, dar şi dezvoltarea divi­ziei de industrial“, a declarat Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka.

Pentru a susţine planurile de extindere, com­pania a cumpărat cu 5,5 milioane de euro platforma Hidromecanica 2 din Bra­şov, aflată în vecinătatea halelor deja deţi­nu­te de companie şi a demarat un plan de in­ves­tiţii de 20 milioane de euro pe urmă­to­rii trei ani care vizează extinderea şi diversi­fi­ca­rea producţiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, brasov
, platforma
, cumparare
, mall
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide