Business Construct

Secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti a Magistralei 4 de metrou a fost finalizată

Secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti a Magistralei 4...

Autor: Andrei Mazurchievici

04.09.2015, 15:49 8885

Lucrările au fost efectuate pe Magistrala 4 a metroului bucureştean, pe secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti, care are o lungime de 607 metri liniari.

Potrivit Metrorex, lucrările s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea acestui tip de lucrări.

Metrorex estimează că în prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata. Termenul preconizat pentru finalizarea secţiunii Parc Bazilescu - Străuleşti este al doilea semestru al anului viitor.

"Magistrala 4: Racordul 2. Secţiunea Parc Bazilescu - Străuleşti" este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial - "Transport" şi de bugetul de stat.

Metrorex a atribuit unui consorţiu condus de compania italiană Astaldi contractul privind extinderea reţelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Lac Străuleşti, magistrala 4, contractul semnat în iulie 2012 având o valoare de 714,73 milioane lei, fără TVA.

Asocierea reuneşte şi firmele Somet, TIAB şi Uti Construction & Facility Management.

Contractul vizează extinderea reţelei cu două staţii (Laminorului şi Lac Străuleşti) şi include lucrările de structură tunel (1,3 km), structura aferentă staţiilor, un depou de metrou şi un terminal multimodal.

Proiectul urmăreşte realizarea unui "sistem de transport integrat şi neconcurenţial prin implementarea unor poli de schimb", pentru a stimula renunţarea la folosirea automobilelor personale în favoarea transportului public în comun pentru deplasările intraurbane şi urbane, arată Metrorex.

Astfel, va fi amenajat un nod intermodal în zona Lac Străuleşti, cu o parcare şi o autogară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO